Ενημερωτική εκδήλωση στο Μπρνο

Μετά την εξαιρετικά πετυχημένη συμμετοχή στην έκθεση Salima/Vinex, την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:00, στο Hotel Maximus Resort Brno (Hrázní 327/4a, 635 00 Brno) πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση προώθησης των προϊόντων Vegiterraneo. Παραβρέθηκαν περισσότεροι από 60 καλεσμένοι, προερχόμενοι από τον κλάδο της εισαγωγής νωπών τροφίμων και νωπών λαχανικών και δημοσιογράφοι από ΜΜΕ γαστρονομίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κάλεσμα των παραγωγικών φορέων ανταποκρίθηκαν οι μεγαλύτερες εταιρείες της Τσεχίας, όπως η Haspol s.r.o., καθώς και η επίσημη Ομοσπονδία Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Για τους στόχους του ευρωπαϊκού προγράμματος προώθησης Vegiterraneo, μίλησε ο εκπρόσωπος του εκτελεστικού οργανισμού Novacert ΕΠΕ, κ. Λιακόπουλος Απόστολος, αναλύοντας τις δράσεις που σχεδιάζονται και υλοποιούνται. Από την πλευρά των παραγωγικών φορέων, στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν οι κ.κ. Δουλούμης Ξενοφών και Πλεξουσάκης Αντώνιος, οι οποίοι παρουσίασαν τις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας των ευρωπαϊκών κηπευτικών, καθώς και όλη τη διαδικασία τυποποίησης και εμπορίας σύμφωνα με τα πιο υψηλά πρότυπα ασφάλειας και υγιεινής τροφίμων. Για τη διατροφική αξία της ντομάτας, του αγγουριού, της μελιτζάνας και της πιπεριάς μίλησε η Dr. Zuzana Dudášová, PhD., τονίζοντας την αναγκαιότητα κατανάλωσης φρέσκων λαχανικών σε κάθε γεύμα!

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με δείπνο γευσιγνωσίας, όπου οι καλεσμένοι δοκίμασαν δημιουργικές συνταγές με βάση τα κηπευτικά, από τους σεφ του ξενοδοχείου που φιλοξένησε την εκδήλωση.

 

.

Posted on Μάρτιος 10, 2018 in Μη κατηγοριοποιημένο

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to Top