Εκδήλωση προώθησης ευρωπαϊκών κηπευτικών Vegiterraneo στη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα με την εντυπωσιακή παρουσία στην έκθεση Freskon, την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στους φιλόξενους χώρους του THE MET HOTEL στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίασης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης κηπευτικών στη Γερμανία, στην Ελλάδα, στην Πολωνία και στην Τσέχικη Δημοκρατία – VEGITERRANEO». Σε μια κατάμεστη αίθουσα, παραβρέθηκαν 50 και πλέον συμμετέχοντες, εκπρόσωποι της αγοράς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δημοσιογράφοι έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ της γαστρονομίας και επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό της κας. Μπισμπινά Γερακίνας, θεματικής Αντιπεριφεριάρχη Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ αμέσως μετά ο κ. Ταμπαρόπουλος Αθανάσιος, γενικός διευθυντής του εκτελεστικού οργανισμού του προγράμματος NOVACERT ΕΠΕ, παρουσίασε τους στόχους των προωθητικών ενεργειών αλλά και αναλυτικά το σύνολο των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά το πρώτο έτος υλοποίησης του Vegiterraneo.

Ακολούθως, το λόγο πήρε η κα. Ράππου Μαγδαληνή, διευθύντρια του τμήματος εμπορικών ροών και προώθησης προϊόντων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η κα. Ράππου προχώρησε σε μια ενδελεχή ανάλυση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων προώθησης που υλοποιεί η Ελλάδα, το ύψος των χρηματοδοτήσεων που έχουν εισρεύσει στη χώρα μας και κυρίως την εθνική στρατηγική για την ενίσχυση των εξαγωγών.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κ.κ. Σιγουράκης Σπύρος, Καπαράκης Μανώλης και Χαλκιάς Γεώργιος, έκαναν εκτενείς αναφορές στα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ευρωπαϊκών κηπευτικών που παράγονται στην Κρήτη και τις υπερσύγχρονες διαδικασίες παραγωγής και τυποποίησης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων.

Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσαν και τα οικονομικά μεγέθη που παρουσιάστηκαν από τους παραγωγικούς φορείς της Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα, 627 ωφελούμενοι παραγωγοί του προγράμματος Vegiterraneo, καλλιεργούν ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά και μελιτζάνα σε έκταση 3.179 στρεμμάτων παράγοντας συνολικά περισσότερους από 38.000 τόνους φρέσκων προϊόντων, με πωλήσεις άνω των 28 εκ. ευρώ.

.

Posted on Μάιος 10, 2018 in Μη κατηγοριοποιημένο

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to Top