Εκδήλωση παρουσίασης στο Βερολίνο

Παράλληλα με το εντυπωσιακό εκθεσιακό περίπτερο στην έκθεση FruitLogistica, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 – ώρα 19:00, στο Scandic Berlin Kurfürstendamm (Αίθουσα Berlin I & II), διοργανώθηκε ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης του Vegiterraneo. Το «παρών» έδωσαν χονδρέμποροι και εισαγωγείς νωπών κηπευτικών που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία, την Πολωνία, τη Γαλλία, την Αίγυπτο και άλλες χώρες.

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα τα όσα παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση από το πάνελ των ομιλητών που αποτελούνταν από τους: Στεργίου Ιωάννη (εμπορικός διευθυντής NOVACERT), Ντοκομέ Χρήστο (γενικός σύμβουλος ΟΕΥ Β’ της Ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο), Χαραλαμπάκη Ιωάννη (εκπρόσωπος φορέων), Καπαράκη Εμμανουήλ (εκπρόσωπος φορέων), Βασιλειάδη Αντώνιο (ιατρός) και Πολίτου Ισμήνη (διατροφολόγος). Πιο συγκεκριμένα, τονίστηκε η μακρά καλλιεργητική παράδοση της Κρήτης στην παραγωγή κηπευτικών, η διατροφική τους αξία και η κατανάλωσή τους ως αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην υψηλή ποιότητα, την ασφάλεια και την υγιεινή των προϊόντων, χαρακτηριστικά που επιτυγχάνονται με σύγχρονες εγκαταστάσεις διαλογής και τυποποίησης, αλλά και πιστοποιημένες διαδικασίες από την παραγωγή μέχρι τη διακίνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό κ. Αυγενάκης Ελευθέριος (βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης), ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι κ.κ. Εμμανουήλ Σουλτανόπουλος (γραμματέας ΟΕΥ A΄ της Ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο), Χαμπίδης Δημήτριος (πρόεδρος της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης) και Εμμανουήλ Χνάρης (θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κρήτης).

Με συντονισμένες δράσεις, οι φορείς του ευρωπαϊκού προγράμματος προώθησης Vegiterraneo (Α.Σ. Ανατολή, Α.Σ. Τυμπακίου, Α.Σ. Νότος, Α.Σ. Κουντούρας, Ο.Π. Φαλάσσαρνα – Στ. Κομπογεννητάκης & Σια Ο.Ε, Α.Σ. Ψαρής και Α.Σ. Κάμιρος) δίνουν δυναμικό παρών στις ευρωπαϊκές αγορές, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των κηπευτικών που παράγονται στην Κρήτη με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του εξαγωγικού τους χαρακτήρα.

Posted on Φεβρουάριος 20, 2018 in Μη κατηγοριοποιημένο

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to Top