Εκδήλωση παρουσίασης προϊόντων Vegiterraneo στο Βερολίνο

Κορυφώνονται οι ενέργειες για την προώθηση των φρέσκων ευρωπαϊκών κηπευτικών που παράγονται στην Κρήτη, καθώς οδεύει προς ολοκλήρωση το δεύτερο έτος του ευρωπαϊκού προγράμματος ”Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης κηπευτικών στη Γερμανία, στην Ελλάδα, στην Πολωνία και στην Τσέχικη Δημοκρατία” με διακριτικό τίτλο Vegiterraneo, το οποίο υλοποιεί η Novacert ως εκτελεστικός οργανισμός.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ντομάτα, το αγγούρι, η μελιτζάνα και η πιπεριά βρέθηκαν στο επίκεντρο της παρουσίας του Vegiterraneo στο Βερολίνο, όπου πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο παγκόσμιο εμπορικό γεγονός του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, η έκθεση Fruit Logistica. Παράλληλα με το εντυπωσιακό εκθεσιακό περίπτερο, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:30, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στο Leonardo Royal Hotel Berlin Alexanderplatz (Otto-Braun Straße 90, 10249, Berlin).

Το «παρών» έδωσαν διαμορφωτές κοινής γνώμης, χονδρέμποροι και εισαγωγείς νωπών κηπευτικών που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία, την Πολωνία και άλλες χώρες.

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα τα όσα παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση από το πάνελ των ομιλητών. Ο εμπορικός διευθυντής της NOVACERT κ. Στεργίου Ιωάννης παρουσίασε τις δράσεις και τους στόχους του προγράμματος προώθησης, ενώ με τη σειρά του ο Γραμματέας ΟΕΥ A΄ στην Ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο κ. Σουλτανόπουλος Μανώλης μίλησε για τις ενέργειες από την πλευρά της Πρεσβείας ως προς την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στη γερμανική αγορά.

Τους παραγωγικούς φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, εκπροσώπησαν οι κ.κ. Σιγουράκης Σπύρο και Τσιμπραγάκης Βαγγέλης οι οποίοι αναφέρθηκαν στα ανώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά των κηπευτικών της Κρήτης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ασφάλεια και την υγιεινή των προϊόντων, χαρακτηριστικά που διασφαλίζονται με σύγχρονες εγκαταστάσεις διαλογής και τυποποίησης, αλλά και πιστοποιημένες διαδικασίες από την παραγωγή μέχρι τη διακίνηση.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του κ. Λεωνίδα Στόικου, ο οποίος ως διευθυντής εταιρείας διακίνησης και εμπορίας Ελληνικών προϊόντων στη Γερμανία, επισήμανε τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η διείσδυση ελληνικών προϊόντων στη γερμανική αγορά.

Φυσικά, όταν μιλάμε για φρέσκα κηπευτικά και την προώθησή τους στις καταναλωτικές προτιμήσεις, δεν θα μπορούσε να λείψει και η γνώμη των ειδικών της υγείας και της διατροφής. Έτσι, ο γιατρός  κ. Βασιλειάδης Αντώνιος και η διατροφολόγος κ. Πολίτου Ισμήνη υπερτόνισαν την υψηλή διατροφική αξία των λαχανικών και τα ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό από την καθημερινή κατανάλωση ντομάτας, αγγουριού, πιπεριάς και μελιτζάνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Β΄ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο κ. Ντοκομές Χρήστος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Με συντονισμένες δράσεις, οι φορείς του ευρωπαϊκού προγράμματος προώθησης Vegiterraneo (Α.Σ. Ανατολή, Α.Σ. Τυμπακίου, Α.Σ. Νότος, Α.Σ. Κουντούρας, Ο.Π. Φαλάσσαρνα – Στ. Κομπογεννητάκης & Σια Ο.Ε, Α.Σ. Ψαρής και Α.Σ. Κάμιρος) δίνουν δυναμικό παρών στις ευρωπαϊκές αγορές, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των κηπευτικών που παράγονται στην Κρήτη με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του εξαγωγικού τους χαρακτήρα.

 

Posted on Φεβρουάριος 26, 2019 in Μη κατηγοριοποιημένο

Share the Story

About the Author

Back to Top